Americké akcie dál mírně zpevňují, podpořilo je oživení cen ropy

03.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. listopadu (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování dál mírně rostly. Z počátečních ztrát se trh vymanil díky růstu akcií ropných společností. Investoři se připravují na nadcházející klíčové údaje z ekonomiky a na vystoupení šéfky tamní centrální banky (Fed).

Kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) získával Dow Jonesův index půl procenta a pohyboval se kolem 17.920 bodů. Širší index S&P 500 byl s přírůstkem 0,2 procenta na 2108 bodech a index trhu Nasdaq vykazoval růst o 0,3 procenta na 5144 bodů.

Do kladných čísel vytlačily indexy Wall Street akcie energetického sektoru, které podpořil růst cen ropy. Index tohoto sektoru posílil o téměř dvě procenta.

Americký trh zaznamenal v říjnu nejvýraznější vzestup za poslední čtyři roky a jeho indexy zpevnily o více než osm procent. Náladu investorů zlepšily čtvrtletní výsledky firem, z nichž dosud 71 procent překonalo odhady. Analytici nyní podle ankety agentury Reuters odhadují, že zisky firem z indexu S&P 500 klesnou jen o 0,9 procenta proti původně odhadovanému poklesu o 4,9 procenta.

Investoři budou čekat na středeční vystoupení šéfky Fedu Janet Yellenové ve Sněmovně reprezentantů k bankovní regulaci. V pátek se očekává zpráva o říjnovém vývoji amerického trhu práce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK