Obchvat Mladé Boleslavi je otevřený, dopravně ulehčí centru města

11.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mladá Boleslav 11. listopadu (ČTK) - Řidiči mohou ode dneška využívat obchvat Mladé Boleslavi, který dopravně ulehčí centru města. Výstavba stála přes 270 milionů korun a trvala zhruba tři roky. Středočeský kraj chce také pokračovat v rozšíření třídy Václava Klementa, což by také mělo Mladé Boleslavi ulevit od vysoké dopravní zátěže. Na dnešním slavnostním otevření to řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Obchvat je největší letošní dopravní stavbou ve Středočeském kraji.

Zhruba 1,5 kilometru dlouhý obchvat neboli takzvanou Severovýchodní tangentu zaplatil Státní fond dopravní infrastruktury a Středočeský kraj. \"Budu rád, když se v brzké době otevřou i další podobné stavby v Mladé Boleslavi, aby nejenom Škoda i další podniky v Mladé Boleslavi mohly prosperovat,\" řekl na otevření ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD).

Obchvat vede od Bondy centra po okružní křižovatku na Jičínskou ulici. Projekt umožní i lepší napojení autobusového nádraží a v budoucnu i parkoviště u 6. brány automobilky Škoda Auto.

Výstavba obchvatu byla přibližně na rok přerušena kvůli dodatečným pracím a zajištění jejich financování. Podle hejtmana šlo o mimořádně technicky složitou a finančně náročnou investici, která obsahovala velké množství přeložek inženýrských sítí, jako je plynovod, horkovod, kanalizace, přeložky sdělovacích a elektrických vedení. Výstavba si rovněž vyžádala přeložku železniční tratě Mladá Boleslav město - Dolní Bousov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK