Dolar po vzestupu na mnohaměsíční maxima mírně klesá

11.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 11. listopadu (ČTK) - Americký dolar po úterním vzestupu na mnohaměsíční maxima vůči euru a dalším světovým měnám dnes mírně oslabuje. Obchodování ale bylo kvůli oslavám Dne válečných veteránů ve Spojených státech slabší.

Dolarový index, který měří pohyb dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, po 17:00 SEČ ztrácel 0,2 procenta na 99.052 bodu. V úterý stoupl na maximum za sedm měsíců. Euro k dolaru mírně zpevnilo a bylo na 1,0730 USD; v úterý kleslo poprvé za více než šest měsíců pod 1,07 USD.

Objem obchodů je dnes slabší, protože kvůli svátku je uzavřen trh amerických státních dluhopisů, řekli analytici agentuře Reuters. Investoři čekali na vystoupení šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho, ten ale na fóru v Londýně mluvil pouze na téma pojištění vkladů v eurozóně.

Jednotná evropská měna ztratila od počátku listopadu k dolaru téměř tři procenta. V pondělí ji srazila zpráva, že ECB v prosinci zřejmě sníží depozitní sazbu hlouběji do záporného pásma. Dolar naopak těží z rostoucího očekávání, že americká centrální banka (Fed) v prosinci začne své úrokové sazby zvyšovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK