Akcie v USA mírně zpevňují, hlavně díky technologiím

11.11.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. listopadu (ČTK) - Americké akcie dnes po nepřesvědčivém začátku začaly mírně zpevňovat. Přispěl k tomu zejména technologický sektor, zatímco akcie maloobchodních a energetických firem oslabovaly. Objem obchodování je ale nižší, protože v USA je Den válečných veteránů a některé trhy jsou uzavřeny.

Krátce po poledni newyorského času (18:00 SEČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 17.791 bodů a přidával téměř 0,2 procenta. Širší index S&P 500 byl s nárůstem ve stejném rozsahu na 2085 bodech, index technologického trhu Nasdaq Composite vykazoval růst o téměř 0,5 procenta a byl na 5107 bodech.

Akcie řetězce obchodních domů Macy\'s zamířily prudce dolů a v jednu chvíli ztrácely téměř 15 procent. Firma totiž snížila odhad celoročního zisku a tržeb, což mělo negativní dopad i na akcie dalších maloobchodních podniků.

Energetické společnosti, například Exxon Mobil a Chevron, oslabovaly v reakci na pokles cen ropy. Ty tlačí dolů zpráva o pokračujícím růstu zásob suroviny ve Spojených státech.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK