Dolar oslabuje vůči japonskému jenu i k euru

18.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 18. prosince (ČTK) - Americký dolar dnes výrazně oslabil vůči japonskému jenu. Japonská centrální banka na dnešním zasedání provedla pouze drobnou úpravu svých stimulačních opatření, což naznačilo, že by nemusela uvolnit svou měnovou politiku tak výrazně, jak se předpokládalo.

Krátce před 17:30 SEČ dolar vůči jenu ztrácel téměř procento a pohyboval se kolem 121,40 JPY. Euro vůči dolaru pak vykazovalo nárůst o 0,2 procenta na 1,0848 USD. Analytici však upozornili, že kurz eura je náchylný k výkyvům v důsledku nízkého objemu obchodů.

V posledních měsících dolar vůči jenu posiloval kvůli očekávání, že americká centrální banka (Fed) v letošním roce zahájí zvyšování úrokových sazeb, zatímco japonská centrální banka bude pokračovat v uvolňování měnové politiky.

\"To, co dnes japonská centrální banka podnikla, bylo umírněné,\" řekl agentuře Reuters analytik Jens Nordvig ze společnosti Nomura. \"Naznačuje to, že bance došla munice a že v budoucnosti nebude schopna provést nic významného,\" dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK