Předseda dozorčí rady Unipetrol Jacek Krawiec rezignoval

22.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Předseda dozorčí rady petrochemické společnosti Unipetrol Jacek Krawiec v pondělí rezignoval na funkci člena dozorčí rady. Unipetrol o tom informoval na svém webu. Uvedl, že v souladu se zákonem o obchodních korporacích skončí Krawiec v pozici člena rady jeden měsíc po oznámení rezignace, tj. 21. ledna 2016. Bližší podrobnosti a ani jméno případného nástupce Unipetrol nesdělil.

Rezignace Krawiece velmi pravděpodobně souvisí se změnami v polské společnosti PKN Orlen, která od roku 2005 Unipetrol vlastní. Krawiec PKN Orlen od roku 2008 řídil, nová polská vláda ho však v polovině prosince odvolala. Do čela společnosti místo něho jmenovala bývalého ministra státního pokladu a poslance za vládnoucí stranu Právo a spravedlnost (PiS) Wojciecha Jasińského.

Dozorčí rada Unipetrol má devět členů. Kromě Krawiece jsou jejími členy například někdejší ministr financí Ivan Kočárník nebo předseda Odborového svazu ECHO Zdeněk Černý.

Skupina Unipetrol se zaměřuje na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a petrochemickou výrobu. Zaměstnává téměř 3900 lidí. V letošním třetím čtvrtletí dosáhla společnost čistého zisku 1,58 miliardy korun, což bylo meziročně o 183 milionů korun více. Tržby klesly meziročně o 13 procent na 29,45 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK