Ředitel českého T-Mobile bude šéfovat i firmě Slovak Telekom

22.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. prosince (ČTK) - Generální ředitel mobilního operátora T-Mobile Milan Vašina bude od ledna zároveň šéfovat i skupině Slovak Telekom. Ve funkci nahradí Miroslava Majoroše, který bude od ledna působit jako generální ředitel rumunské Telekom Romania. ČTK o tom dnes informovala mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Šestačtyřicetiletý Vašina na Slovensku už působil v letech 2002 - 2010, nejprve jako ředitel marketingu mobilního operátora EuroTel a od března 2007 jako generální ředitel T-Mobile Slovensko. V letech 2009 a 2010 se podílel na integraci Slovak Telekomu a T-Mobile. V čele českého T-Mobile je od roku 2011.

Cílem souběžného zastávání dvou řídících funkcí je podle firmy mimo jiné snaha využít kulturní i jazykovou blízkost. \"Řídit obě společnosti bude sice náročné, ale jsem přesvědčen, že se nám společně podaří ještě více posílit pozici Deutsche Telekomu ve střední Evropě,\" uvedl Vašina.

T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom, která vlastní většinu také ve skupině Slovak Telekom.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK