Akcie na pražské burze ve zkráceném týdnu posílily o 1,7 procenta

23.12.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. prosince (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém zkráceném týdnu posílily, index PX proti minulému pátku stoupl o 1,7 procenta na 945,5 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. V předchozím týdnu akcie mírně posílily.

\"Tento týden byl dle obchodní aktivity opět v hledáčku investorů ČEZ , který se nyní pohybuje na desetiletých minimech a je pravděpodobné, že do konce roku se cena podívá ještě níž. Zajímavě nyní vypadají akcie Pegas Nonwovens, které nyní zkoušení podporu na 700 Kč za euro,\" popsal obchodování analytik společnosti Colosseum František Bostl.

Obchodování v příštím týdnu bude podprůměrné a beze zpráv, uvedl analytik J&T Banky Milan Vaníček. Navíc dluhopisové trhy jsou již zavřeny, a to rovněž objemu nepřidá. Díky nízkému objemu bude pokračovat zřejmě i zvýšená rozkolísanost. Současně bude týden zkrácen o Silvestra a pátek díky svátku, dodal.

Také Bostl nepředpokládá, že se do konce roku na pražské burze dočká většího rozruchu. \"Statisticky jsou čeští investoři ti, kdo drží sváteční klid.? O to více jsou pak aktivnější v lednu,\" podotkl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK