Fúze BAWAG Bank CZ a BAWAG International Bank CZ

01.04.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Včera, tj. 31. března 2005, došlo na bankovním poli k očekávanému kroku, když se uskutečnila dlouho připravovaná fúze dvou bankovních subjektů - BAWAG Bank CZ a BAWAG International Bank CZ.

Spojená banka nese název BAWAG Bank CZ a jejím 100 % vlastníkem je rakouská BAWAG AG, člen skupiny BAWAG PSK Group, která je s bilanční sumou 56 miliard čtvrtou největší bankovní skupinou v Rakousku.

Představenstvo společnosti
Do vedení společnosti byli zvoleni Markus Hermann (předseda), Juraj Černička, Christian Gaber, Helmut Kasík a Ursula Seifert.

Působení společnosti
Kromě Rakouska a České republiky má skupina zastoupení na Slovensku, kde je vlastníkem Istrobanky, a v Maďarsku, kde je akcionářem v Maďarské bance pro zahraniční obchod (MKB). Svoje zastoupení má i na Maltě, kde skupina BAWAG P.S.K. Group založila BAWAG Malta Bank Ltd.

“BAWAG Bank je nyní, díky výborné kapitálové základně (vlastní jmění větší než 3,5 mld. Kč), bilanční sumě ve výši 31,6 mld. Kč a podpoře rakouského akcionáře, ještě silnějším finančním partnerem pro obchodní aktivity firemní klientely, ale stejně tak i partnerem soukormých osob v otázkách jejich osobních bankovních potřeb”, řekl Jochen Bottermann, předseda dozorčí rady BAWAG Bank CZ.

Cíle a poslání
BAWAG Bank se zaměřuje převážně na privátní klientelu a poskytování služeb v oblastech firemního, osobního, investičního a mezinárodního bankovnictví a také v oblasti aktivit na finančních trzích. „I nadále se budeme orientovat na poskytování služeb klientům v oblastech firemního a investičního bankovnictví, financování nemovitostí (Real Estate Finance) a exportního a obchodního financování (Export and Trade Finance). Poskytovat služby budeme také privátním klientům a nově pak i drobné, retailové klientele. Všem našim klientům budou stále poskytovány služby a produkty té nejvyšší kvality. V budoucnu budou klienti moci využít všech výhod plynoucích z rozšířené a vylepšené produktové nabídky”, řekl Markus Hermann, předseda představenstva BAWAG Bank CZ.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ