Ne každý má bankovní účet

04.04.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Více než čtvrtina respondentů nemá v současnosti založen běžný účet u žádného z bankovních ústavů. Vyplývá to z ankety uvedené na našich stránkách.

V současnosti působí na trhu řada bankovních institucí nabízejících širokou škálu bankovních produktů v podobě balíčků, atd. Bezpochyby nejvyužívanější službou je bankovní účet. Přes určité náklady, které banky po klientech vyžadují za vedení účtu, má běžný účet i svoje výhody. Není problém ovládat účet z pohodlí svého domova prostřednictvím telefonu či internetu. Přesto se najdou lidé, kteří běžný účet vůbec nemají. Tato skutečnost vyplývá z ankety, ve které jsme se ptali na spokojenost s tímto produktem.

Jste spokojen s Vaším bankovním účtem?
Ano, jsem 37 %
Ne, chybí mi některé služby 35 %
Nemám bankovní účet 28 %

Výsledek ankety přinesl jednu zajímavou skutečnost - více než čtvrtina hlasujících nemá v současnosti uzavřen běžný účet. Pokud jde o vyjádření spokojenosti s tímto produktem, odpovědi byly téměř vyrovnané:

  • 37 % je spokojeno se svým bankovním účtem
  • 35 % odpovědí je negativní tj. hlasujícím chybí některé služby

Na domovské stránce sekce Bankovnictví je pro vás připravena anketa nová. Tentokrát se ptáme, zda využíváte některou ze služeb přímého bankovnictví.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ