Blíží se placení daní, 23 % živnostníků si vezme půjčku

14.03.2016 | , Fair Credit International
DANĚ


Necelý měsíc zbývá do podání daňového přiznání živnostníků a firem a již nyní přiznává 23 % drobných podnikatelů, že budou nuceni si vzít úvěr. Většina však sáhne po finančních prostředcích vyčleněných na úhradu daní.

Tyto závěry vyplývají z marketingového průzkumu pro společnost Fair Credit, který proběhl na konci února a kterého se zúčastnilo přes 600 respondentů z České republiky.

Zatímco 65 % dotázaných bude schopno náklady spojené s úhradou daní zvládnout a má na to vyčleněné finanční prostředky ve svých rozpočtech, 23 % živnostníků si vezme úvěr u finančních institucí. Většina Čechů, kteří řeší nedostatek financí na zaplacení, přiznává, že nepočítali s tímto výdajem nebo nedostali sami zaplaceno za své služby.

Na otázku, jak budou řešit své splátky, odpovědělo 85 % z nich, že půjde o příjem z jejich průběžného podnikání, což jim umožní si rozložit jednorázové náklady, někteří pokryjí splátky z jiné podnikatelské činnosti. Přitom už nyní 15 % podnikatelů přiznává, že bude mít problémy s úhradou jednotlivých splátek.

“Průměrná částka, kterou si podnikatelé budou potřebovat půjčit, bude 25 tisíc korun,” uvedl Ing. Tomáš Konvička, MBA, obchodní ředitel společnosti Fair Credit.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: DANĚ