Pojišťovnou roku je ČPP. Uspěla i Kooperativa a ERV Evropská pojišťovna

12.05.2016 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Vítězem letošního 16. ročníku ankety Pojišťovna roku se stala stejně jako loni Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), která získala v pěti hodnocených kategoriích tři první a jedno druhé místo. Výsledky soutěže oznámily ČTK Asociace českých pojistných makléřů (AČPM) a Česká asociace pojišťoven (ČAP), které soutěž organizují.

ČPP zvítězila v kategorii pojištění průmyslu a podnikatelů, v autopojištění a pojištění občanů. V životním pojištění byla první Kooperativa. Nejvyšší příčku v kategorii specializované pojištění získala podesáté ERV Evropská pojišťovna.

"Letošní výsledky potvrzují, že postavení pojišťoven na trhu je z hlediska pojišťovacích makléřů stabilizované. To je pro české pojišťovnictví dobrá zpráva v době, kdy podmínky pro podnikání v tomto segmentu ekonomiky neustále přitvrzují," uvedla předsedkyně AČPM Jiřina Nepalová.

Prezidium AČPM na základě nominací jejích členů a doporučení pojistitelů také tradičně udělilo čestný titul Osobnost pojistného trhu za mimořádný přínos rozvoji českého pojišťovnictví. Oceněn byl dlouholetý výkonný ředitel České kanceláře pojistitelů Jakub Hradec, který se v pojišťovnictví pohybuje 35 let.

Asociace českých pojišťovacích makléřů existuje od roku 1994. Její členové podle kvalifikovaného odhadu uskutečňují tři čtvrtiny všech makléřských obchodů v Česku.

Autor článku

ČTK


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ