Soutěž s námi naostro! Reálné peníze, velké emoce, atraktivní ceny

30.05.2016 | , BOSSA
Komerční sdělení


Po čtyřech týdnech tréninku obchodování na finančních trzích na demo účtu s fiktivními penězi v soutěži BOSSA, končí veškerá legrace a začíná opravdové obchodování v druhém kole soutěže s reálnými penězi už 5. června 2016.

Do druhého kola postupuje automaticky Leoš Mareš a Patrik Hezucký, 20 nejlepších obchodníků z prvního kola soutěže a 4 nejlepší obchodníci týdne z prvního kola soutěže. Ti všichni získávají od BOSSY 10 000 Kč, které budou v druhém reálném kole soutěže investovat. Dále se k nim mohou přidat všichni, kteří si u BOSSY založí reálný účet a vloží na něj 10 000 Kč. Vzhledem k tomu, že v druhém kole soutěže se investují reálné peníze a ne fiktivní jako v prvním kole, s čímž jsou často spojené emoce a psychologie investování, je potřeba investovat zodpovědně. To znamená otevírat malé pozice a pečlivě si předem každý obchod rozmyslet.

Jak na to? Je potřeba si založit reálný účet u BOSSY a vložit na něj 10 000 Kč. Podrobný manuál, jak přesně postupovat, nalezete zde. Obchodovat lze komodity jako zlato, ropu, stříbro, měnové páry například EUR/USD, USD/CZK nebo akciové indexy DAX, SP 500, Nasdaq.

O co se soutěží?

V druhém kole soutěže jsou určitě nejzajímavější ceny. Nejlepší investor bude odměněn 200 000 Kč, druhé místo získá 100 000 Kč a třetí 50 000 Kč. Opět budeme odměňovat i týdenní výherce, a to poukázkou v hodnotně 10 000 Kč na nákup čehokoliv v internetovém obchodě Alza.cz.

Dění na trzích bude zpestřeno referendem o Brexitu a zasedáním americké centrální banky (Fed)

Dění kolem americké centrální banky (Fed) bude pečlivě sledováno i v červnu, kdy se koná soutěž BOSSA na reálných účtech. Série nejdůležitější makroekonomické zpráv začne být publikována už v pátek 3. června před začátkem soutěže. V tento den budou v 14:30 zveřejněna data z amerického trhu práce (NFP – Nonfarm Payrolls – počet nově vytvořených pracovních míst mimo zemědělský sektor), které pečlivě sleduje americká centrální banka, když rozhoduje o své měnové politice.

V průběhu května vzrostly sázky investorů, že Fed v létě opět zvýší základní úrokovou sazbu z 0,5 na 0,75 procenta. Vyšší úrokové sazby v USA vedou k posílení amerického dolaru, v důsledku čehož ostatní měny oslabují. Silný dolar je obecně negativní pro komodity, v květnu oslabilo hlavně zlato a stříbro, které obchodoval i Leoš Mareš, který právě na posílení dolaru a oslabení stříbra hodně ztratil. Silnější americký dolar přinesl ztráty i Patriku Hezuckému, který právě investoval do posílení CZK proti USD.

Po datech z trhu práce v neděli 5. 6. 2016 v 23:00 startuje soutěž. Hned v pondělí 6. června mluví šéfka Fedu Janet Yellenová, což je týden před samotným zasedáním bankovní rady (14. - 15. červen). Úvod června se bude točit ohledně toho, zda zvýší americké centrální banka úrokové sazby v červnu nebo červenci. Červenec je více pravděpodobnou variantou vzhledem k tomu, že na konci června, týden po zasedání Fedu (23. 6. 2016) se koná v Británii referendum ohledně setrvání země v Evropské unii (hlasování o Brexitu). To ovlivní nejen cenu libry, ale může na trhy přinést hodně nejistoty a ve výsledku zvýšit volatilitu na celém finančním trhu.

Soutěž začíná 5. června 2016, registrujte se nyní na soutez.bossa.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení