GE provedla blokaci některých karet

21.06.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Společnost GE Money Bank preventivně zablokovala či uvedla na stoplist přes dvě stovky platebních karet. Důvodem pro blokaci je ochrana klientů před možným zneužitím tohoto platebního prostředku.

Jedna z největších bank působících na našem trhu, společnost GE Money Bank, provedla blokaci nebo uvedla na stoplist 216 platebních karet. Učinila tak na základě upozornění společnosti MasterCard, která hovoří o ztrátě dat ve společnosti CardSystem Solutions.

Cílem operace je především ochrana klientů a prevence před možným nestandardním nakládáním s platební kartou. GE Money Bank se snaží zainteresované klienty, majitele karet, kontaktovat a vysvětlit jim příčiny tohoto kroku. Všem "blokací  postiženým klientům" bude zdarma vydána karta nová.

Důvody blokace
U společnosti CardSystem Solutions, která se zabývá zpracováním transakcí provedených zhruba u stovky tisíc obchodníků, byla zjištěna ztráta části dat vztahující se právě k platebním kartám. Aby nedošlo k jejich případnému zneužití, dodala společnost MasterCard čísla „ohrožených“ karet jednotlivým bankám.

Obavy jsou zbytečné
Tento krok byl pouze preventivním opatřením a výsledkem zavedení nadstandardních bezpečnostních mechanismů, jelikož žádné skutečné zneužití platebních karet nebylo zaznamenáno.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ