ČSOB prodloužila program na podporu bytových družstev

13.07.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB v reakci na vysoký zájem klientů prodloužila trvání projektu "Náš dům – naše pýcha" do 31. prosince 2005. Až do konce letošního roku tak budou nadále platit všechna zvýhodnění, která projekt původně nabízel pouze do 30. června.

„Náš dům – naše pýcha“ je jméno iniciativy ČSOB, která podporuje rekonstrukce a revitalizace zejména panelové výstavby v České republice. Banka ke spolupráci přizvala Českomoravskou záruční a rozvojovou banku (ČMZRB) a Svaz českých a moravských bytových družstev (SČMBD). Společným úsilím tak vznikl program, jenž umožňuje získat nejen 75% slevu z poplatků spojených s poskytnutím účelového úvěru, ale i další výhody usnadňující a urychlující rekonstrukce domů, které vlastní bytová družstva nebo společenství vlastníků jednotek. ČMZRB podpořilo projekt zvýhodněním při poskytování záruk za úvěry a dotací k úrokové sazbě v rámci programu „Panel“, SČMBD nabídl bezplatné poradenství při přípravě projektu, výběru dodavatele a vypracování žádosti o státní podporu.

ČSOB jako svou hlavní banku využívá polovina bytových družstev a třetina společenství vlastníků jednotek. Proto jsme se rozhodli podpořit jejich snahu o rekonstrukci bytových domů. Jsme rádi, že se náš projekt setkal s vysokým zájmem klientů,“ řekl Aleš Pospíšil, ředitel bankovnictví pro malé a střední podniky ČSOB a dodal, „Za prvních šest měsíců tohoto roku využilo výhody projektu Náš dům – naše pýcha více než 300 bytových družstev a společenství vlastníků“.

Od června ČSOB také uplatňuje nižší nároky na zajištění úvěrů poskytovaných zejména malým bytovým družstvům a společenstvím vlastníků jednotek za účelem modernizace bytových domů v jejich vlastnictví. Banka k zajištění těchto úvěrů již nepožaduje pouze zástavu nemovitosti, ale formu jištění nově odvozuje od průměrné budoucí zadluženosti na 1 byt. V některých případech tak k zajištění úvěru může stačit pouze biankosměnka družstva a u společenství dokonce nemusí být zajištění vyžadováno vůbec.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy