Internetbanking kraluje

14.07.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Více než polovina respondentů ovládá svůj bankovní účet prostřednictvím internetu. Vyplývá to z ankety uvedené na našich stránkách, ve které jsme se ptali na využívání služeb přímého bankovnictví.

Bankovní sektor, konkrétně oblast přímého bankovnictví je jedna z nejrychleji se rozvíjejících oblastí současnosti. Služby přímého bankovnictví umožní klientovi ovládání účtu z pohodlí domova nebo kanceláře, aniž by musel navštívit některou z poboček. Stačí mít u sebe pouze přístup k internetu, telefon nebo jiný kanál, pomocí něhož se spojí se svou bankou.

Proto banky neustále přicházejí s novinkami, jejichž cílem je co možná nejpohodlnější ovládání bankovního účtu klienta. S rostoucí inovací těchto služeb roste i úroveň jejich zabezpečení a v neposlední řadě také počet klientů využívajících některého z produktů přímého bankovnictví, který rok od roku roste geometrickou řadou. Velkou popularitu těchto služeb potvrzují i výsledky ankety uveřejněné na našich stránkách, ve které jsme se vás ptali, kterou ze služeb přímého bankovnictví využíváte.

Využíváte některou ze služeb přímého bankovnictví?
Ano, internetbanking 53 %
Ano, telebanking 16 %
Ano, jinou službu 14 %
Ne, nevyužívám 17 %

Z výsledků anket vyplývá, že pouhých 17 % hlasujících nevyužívá žádnou ze služeb přímého bankovnictví, naopak ovládání běžného účtu prostřednictvím internetu preferuje více než polovina (53 %) respondentů.

Na domovské stránce sekce Bankovnictví je pro vás připravena anketa nová. Tentokrát se ptáme, na otázku v souvislosti s k rokem některých bank snížet anebo úplně zrušit své poplatky.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ