Zrušení poplatků se dotklo třetiny lidí

07.09.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Více než třetina našich hlasujících čtenářů pocítila krok některých bank, které se rozhodly pro zrušení některých svých poplatků. Vyplývá to z ankety uvedené na našich stránkách.

Otázka bankovních poplatků je oblast, která v posledních měsících vyvolala velice vášnivou diskusi. Poplatková politika tuzemských bankovních domů je podle Ministerstva financí netransparentní a jeho představitelé tak cítí potřebu zasáhnout. Ministerstvo se snaží rozpoutat diskusi o zprůhlednění a zkvalitnění bankovních služeb, banky současný stav považují za přijatelný.

V důsledku těchto okolností se některé banky rozhodly učinit vstřícné kroky a zrušit některé své dosud účtované poplatky. Zda tak učinily na nátlak ministerstva či jde o jejich dlouhodobou koncepci plnění stanovených cílů není podstatné. Důležitější je totiž dopad tohoto kroku na spotřebitele bankovních produktů - klienta. A právě tuto otázku mohli zodpovídat čtenáři na našich stránkách.

Dotkne se vás rozhodnutí bank zrušit některé své poplatky?
Ano 34 %
Ne, má banka tak neučiní 27 %
Ne, nemám bankovní účet 21 %
Nevím, je mi to jedno 19 %


Z výsledků ankety vyplývá, že tento krok pocítí více než třetina hlasujících, pro 27 % respondentů se situace nezmění. Zbývající odpovědi jsou neutrální, kdy hlasujícím je tento krok bank jedno a nebo vůbec nemají bankovní účet.

Na domovské stránce sekce Bankovnictví je pro vás připravena anketa nová. A opět se dotýká diskutabilní poplatkové politiky bank. Tentokrát se ptáme na názor v souvislosti s možnou legislativní regulací bankovních služeb.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ