Bankéřská elita v Praze

30.09.2005 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Prahu si jako místo setkání vybrali špičkoví bankéři a finančníci ze střední a východní Evropy, aby zde projednali otázky týkající se především ruského bankovního sektoru.

Asociace ruských bank společně se Středoevropskou, východoevropskou a středoasijskou obchodní komorou a s podporou ambasády Ruské federace v ČR uspořádají v Praze ve dnech  bankovní a finanční fórum s názvem „Banky Ruska, střední a východní Evropy a jejich role v prohloubení ekonomické spolupráce s ostatními státy”. Generálním sponzorem této akce je První Česko Ruská Banka v Moskvě, která se dlouhodobě angažuje v podpoře česko-ruské obchodní výměny. Jedná se o první fórum tohoto typu u nás, které není organizováno na čistě komerčním principu.

Kdo, kdy, kde?
Akce proběhne 10. - 12. října 2005 přímo v prostorách jednoho ze spoluorganizátorů, a to v sídle České národní banky a představí se na ní bankovní a finanční špičky Ruské federace. Čeští  a evropští bankéři a finančníci tak mají ojedinělou příležitost toto fórum využít k navázání nových vztahů.

Body k projednání
Setkání se bude zabývat zejména situací v ruském bankovním sektoru, kdy hlavní témata budou následující:

  • role národních bank v realizaci programu - ekonomická spolupráce s Ruskem a způsoby vybudování vzájemné důvěry ve finančním sektoru
  • banky v roli hybného mechanismu  ekonomické spolupráce mezi Ruskem a státy střední a východní Evropy;
    vylepšení ruského bankovního systému
  • pozitivní a negativní aspekty reformy bankovních systémů Ruska, Česka, Slovenska, Polska a Maďarska
  • programy stimulující příliv zahraničního kapitálu do výrobního sektoru ruské ekonomiky a na ruský akciový trh
  • spolupráce Bank s exportními a uvěrovými pojišťovnami.

V dobré společnosti
Pozvání přijali a fóra se zúčastní např. místopředseda Centrální banky Ruské federace, prezident asociace ruských bank, dále pak ředitelé ruských komerčních bank, exportních pojišťoven a manažeři firem, kteří mají zájem na prohloubení spolupráce s evropskými státy. Účast na této ojedinělé akci dále přislíbili vládní zmocněnci Ruska, České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ