Vodní ráje pro každého

11.10.2005 | , Finance.cz
FinTriky


Pokud je vaše dítko vodním živlem a teploty nedovolují navštívit některé z koupališť, řešením může být krytý bazén. Aquaparky nabízí nejen možnost relaxace, ale i celou řadu vodních atrakcí.

Téma týdne: Víkendové výlety nejen pro děti

Letošní léto se příliš nevyznamenalo, o tropických teplotách lákajících ke koupání si provozovatelé koupališť či jiných vodních ploch mohli nechat jen zdát. Ten, kdo si chtěl užít vody do sytosti a neriskovat přitom nachlazení, mohl navštívit některý z krytých bazénů. A pokud nechtěl jen zbůhdarma plavat sem a tam, ale sportovně se "vyblbnout", aquapark je ideálním řešením.

Aquapark má narozdíl od venkovních bazénů jednu nespornou výhodu. Jeho brány jsou návštěvníkům otevřeny celoročně, a to bez ohledu na rozmary počasí. Nabídka poskytovaných služeb je široká, návštěvníci mohou kromě plavání vybírat z celé řady vodních atrakcí.

Co aquaparky nabízí?
Kromě několika bazénů pro plavce i neplavce mohou návštěvníci areálu vyzkoušet masážní lůžka se vzduchovými a vodními tryskami, zvednout si trochu adrenalin v toboganu či divoké řece, nebo prohřát své tělo ve finské nebo parní sauně. Především pro děti se návštěva některého z vodních rájů stává nezapomenutelným zážitkem.

Kam za vodní kulturou?
Aquacentra nejsou doménou pouze velkých měst, jejich počet se neustále rozrůstá. Kam tedy nejen o víkendu zajít se svými ratolestmi? Kde po celodenní práci dopřát svému tělu odpočinku a příjemně relaxovat?

Kladno
V lednu 2004 bylo otevřeno jedno z největších vodních center u nás s celoročním provozem – Aquapark kladno. Návštěvníci mají na výběr ze dvou pavilonů – Pavilon A nabízí možnost kondičního plavání v plaveckém bazénu, v Pavilonu B najdou návštěvníci řadu vodních atrakcí. Za zmínku jistě stojí 108 metrů dlouhý tobogan nebo umělá jeskyně s vodními clonami a tryskami.

Vyškov (http://www.bazenvyskov.cz/)
I zde je pro návštěvníky k dispozici jak krytý 25 m bazén, tak i plocha se spoustou atrakcí, jako např. vodní chrliče, masážní lůžka, sauna, tobogan. Pro nejmenší je připraven vodní hrad.

Liberec (http://www.centrumbabylon.cz/)
Jestliže kladenský aquapark byl jeden z největších, pak Centrum babylon v Liberci je největším vodním rájem s celoročním provozem u nás. Kromě standardních atrakcí v podobě tobogánů, vířivek či saun  mohou návštěvníci spatřit akvária s mořskou faunou či dopřát si indické masáže nebo rašelinové zábaly.

Jičín (http://www.sport-jicin.cz/aquacentrum/)
V blízkosti prachovských skal ve městě Jičín se nachází vodní centrum, v jehož areálu mohou návštěvníci kromě vodních atrakcí využít i doplňkové služby jako jsou aquaaerobik, solárium nebo potápění s instruktory.

Další možnosti vodního vyžití:

Kolik stojí?
V následující tabulce je uvedena cena jedné šedesátiminutové návštěvy ve vybraných aquaparcích.

Město Dospělí Děti (věk/výška)
Jičín 50 Kč 30 Kč (3-15 let)
Kladno 90 Kč 50 Kč (3 - 15 let)
Liberec 120 Kč 90 Kč (100-140 cm)
Příbram 50 Kč 25 Kč (3 - 15 let)
Slaný 50 Kč 30 Kč (do 15 let)
Uherský Brod 55 Kč 45 Kč (6-15 let)
Vyškov 50 Kč 40 Kč (6 - 18 let)

Zdroj: Internetové stránky jednotlivých středisek


Další finanční tipy a triky naleznete na http://www.finance.cz/aktuality/.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky