Změna majitele Hornického penzijního fondu

11.10.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Na trhu penzijního připojištění došlo k novince. Hornický penzijní fond mění majitele. Změna se dotkne pouze vlastnické struktury fondu.

Podpisem smlouvy o prodeji Hornického penzijního fondu Ostrava, a. s., byla dnes završena jednání mezi dosavadními akcionáři Fondu, společností OKD a Odborovým svazem pracovníků hornictví, geologie a naftového průmyslu, a novým majitelem, jímž je Skupina ČSOB. Převod akcií fondu podléhá souhlasu Ministerstva financí ČR, které ze zákona vykonává dohled nad penzijními fondy.

Silné zázemí a dostatečné zkušenosti ve finanční oblasti byly hlavními kritérii, podle nichž se při prodeji fondu rozhodovalo. „Snažili jsme se najít partnera, který je dostatečně stabilní a zároveň schopný zajistit zaměstnancům OKD co nejlepší servis v oblasti penzijního připojištění,“ konstatuje Petr Motloch, místopředseda představenstva společnosti OKD.

Podle Petra Motlocha se změna dotkne pouze vlastnické struktury fondu. Klienti, které z velké části tvoří zaměstnanci společnosti OKD, žádnou změnu nezaznamenají. Skupina OKD bude zároveň i nadále poskytovat svým zaměstnancům, kteří jsou klienty Fondu, příspěvek na penzijní připojištění ve stejné výši jako dosud a tento příspěvek se podle uzavřených smluv ani v nejbližších letech nebude měnit. Převodem fondu na nového majitele se pochopitelně nic nemění ani na nárocích účastníka na státní příspěvek či další skutečnosti vyplývající ze smlouvy účastníka s fondem.

„Akvizici Hornického penzijního fondu Ostrava chápeme jako posílení našeho postavení v oblasti korporátní klientely a zároveň i jako možnost využít ve větší míře úspory z rozsahu ve prospěch našich klientů,“ řekl Petr Beneš, zodpovědný za řízení penzijních fondů ve skupině ČSOB.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY