Fórum Business Navigation

11.10.2005 | , Point Consulting
Tiskové zprávy


Ve dnech 6.-7.10.2005 se v Karlových Varech konal v pořadí druhý ročník mezinárodního fóra Business Navigation, letos s podtitulem „Posuňme hranice podnikového plánování“.

Business Navigation (BN) je ucelená metodická koncepce, která pomáhá manažerům při strategickém a taktickém řízení. Tato koncepce se těší stále větší oblibě a je nyní již úspěšně zavedena v mnoha domácích i zahraničních firmách. Ústředním tématem fóra byly proto plánovací a řídící standardy BN, zkušenosti se zaváděním BN a možnosti softwarové podpory.

Úvodního impulsního vystoupení na téma Řízení výkonnosti se zhostili Prof. Ing. Bohumil Král (VŠE Praha), Jan Michalak (Univerzita Lodž, Polsko), Doc. Ing. Martin Zralý (ČVUT Praha) a Ing. Václav Houser (INEKON SYSTEMS).

Více než padesát jednatelů, finančních a ekonomických ředitelů a pracovníků controllingu poté diskutovalo své názory na aktuální témata: navigace manažerských týmů k podnikovým cílům, propojení taktické a strategické navigace, role finančních a nefinančních kritérií pro měření výkonnosti podniku i motivaci zaměstnanců atd.

Zajímavým zpestřením programu prvního dne byla odpolední návštěva světově proslulé sklárny MOSER, která vyrábí sklo stále stejným tradičním postupem, tj. ručně, již od r. 1857. Málokdo si zřejmě uvědomí, jaké umění je vyrobit 1 skleničku a kolik se za tím skrývá hodin doslova "mravenčí práce". Účastníci měli možnost vidět na vlastní oči broušení skla a leštění zlata.

Velmi kladně byla také hodnocena nefomální večerní diskuse s generálním ředitelem a.s. Istrochem – Ondrejem Macko a výkonným ředitelem a.s. ESA – Romanem Pekrtem. Diskuse byla vedena v lehce osobní rovině a otázky moderátorů se ubíraly směrem k vizionářství, systémové manažerské práci a osobní rovnováze.

Večerní neformální program dále pokračoval v Poštovním dvoře tanečním vystoupením a barmanskou ohňovou show. Otevřený raut a koktejly míchané dle přání účastníků jistě přispěli k přátelské atmosféře a navazování nových kontaktů.

Druhý den pokračovali zástupci ze společností Istrochem, Komterm, Crystalline, Armatury Group, PNS a další se svými příspěvky o rozvoji koncepce BN a opět se živě diskutovalo o nových funkcích a požadavcích na řízení a BN.

Fórum bylo ukončeno slovem čestného hosta Ondreje Macka, který tak potvrdil, že fórum Business Navigation je nejen místem pro předávání aktuálního know how a poznatků z praxe, ale také skvělou příležitostí pro navázání nových kontaktů.

PC_1_Ucastnici_Finance.cz_350x250.gif

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy