Citigroup věnuje až 3 miliony dolarů na humanitární pomoc

13.10.2005 | , Citigroup
Tiskové zprávy


Největší světová finanční skupina Citigroup dnes oznámila, že firma a její zaměstnanci  věnují finanční částku ve výši až tří milionů dolarů jako humanitární pomoc při odstraňování následků katastrofálního zemětřesení, které postihlo Jižní Asii.

Kromě okamžitě poskytnuté částky jednoho milionu dolarů, se nadace Citigroup Foundation zavázala poskytnout příspěvky ve stejné výši, a to až do jednoho milionu dolarů,  jako poskytnou na pomoc Jižní Asii její zaměstnanci. Celková věnovaná částka tak může dosáhnout výše až tři miliony dolarů.
 
“Zaměstnanci Citigroup na celém světě jsou tímto neštěstím hluboce zarmouceni a projevují upřímnou snahu podílet se na pomoci,”  uvedl Chuck Prince, nejvyšší výkonný představitel Citigroup. “Věříme, že naše pomoc humanitárním organizacím jim pomůže ulehčit obrovský úkol poskytovat péči trpícím a pomoci jim při postupné obnově jejich života a občanské komunity.”

Citigroup zaměstnává v Pákistánu a Indii přibližně 17 000 zaměstnanců. Nadace Citigroup Foundation naposledy přispěla v září tohoto roku částkou tři miliony dolarů na pomoc při odstraňování následků pohromy způsobené hurikánem Katrina.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy