Stavební veletrhy Brno 2006 startují

17.10.2005 | , BVV
Tiskové zprávy


Společnost Veletrhy Brno, a.s. odstartovala přípravu na nadcházející ročník Stavebních veletrhů Brno 2006. Ty se budou tradičně skládat z komplexu veletrhů IBF, SHK BRNO a ELEKTRO, které nově doplní souběžný veletrh URBIS INVEST. Oba se uskuteční v moderním areálu brněnského výstaviště v termínu od 25. do 29. dubna 2006.


Stavební veletrhy Brno 2006 budou zahrnovat tři samostatné projekty: 11. mezinárodní stavební veletrh IBF, 7. mezinárodní veletrh technických zařízení budov SHK BRNO a 3. mezinárodní veletrh osvětlovací techniky, elektroinstalací a systémové integrace budov ELEKTRO. Společně tyto veletrhy poskytují dokonale ucelený pohled na veškeré oblasti v oboru stavebnictví.

Poprvé se v nové podobě uskuteční veletrh, který bude ve stejném termínu jako Stavební veletrhy Brno a je nazvaný URBIS INVEST. „Tento projekt staví na zavedeném veletrhu URBIS, který jsme se rozhodli ještě více zvýraznit a maximálně tak splnit specifické požadavky vystavovatelů v tomto segmentu –propojení soukromého a veřejného sektoru,“ doplňuje Martina Bajerová, nová manažerka Public Relations a reklamy Stavebních veletrhů Brno.

Tématem, které propojí všechny veletrhy v rámci Stavebních veletrhů Brno 2006 bude Zelená energie. Jde o myšlenku, která svou aktuálností a vazbami na nové předpisy EU poskytne široký prostor pro prezentace dosavadních i nových vystavovatelů z oborů výroby energie, energetických úspor, měření a regulace apod.

Doprovodný program bude opět sestavován ve spolupráci a za garance prestižních českých i zahraničních oborových svazů a asociací. Zachována bude nejen prestižní soutěž Zlaté medaile a soutěž o nejefektivnější výstavní expozici, ale také spolupráce a podpora v oblasti školství, ze které vzejdou zajímavé soutěže pro učně nebo architektonické studentské soutěže.

Nadcházející ročník nabídne vystavovatelům opět vysoký standard služeb, který veletržní správa v Brně poskytuje v podobě moderního veletržního areálu, komplexního výstavářského servisu, každoročně vysoké návštěvnosti a garantované odborné úrovně doprovodných programů i jejich návštěvníků, stejně tak jako masivní mediální komunikace jak v ČR, tak i v zahraničí. Přihlášení vystavovatelé budou moci nově bezplatně využít možnosti prezentace vlastní firmy a produktů či služeb na PR portálu, který je součástí webových stránek veletrhu.

Novinkou je program START, určený pro nové vystavovatele, kteří se nezúčastnili Stavebních veletrhů Brno ani v jednom z posledních dvou ročníků. Nabídka zahrnuje řadu výhod, individuální péči a také menší administrativní nároky.

Zachována bude aktivita směrem k zahraničí, zastoupením v jednotlivých zemích, oborovým svazům a asociacím. Partnerskými zeměmi budou Slovensko a Polsko, kromě těchto zemí bude v rámci návštěvnické kampaně cíleno především na návštěvníky z EU - konkrétně z Rakouska, Německa, dále pak z Ruska a Běloruska.

Pro ty, kteří neváhají se svou účastí na veletrhu, je opět připraveno cenové zvýhodnění včasné přihlášky, které letos končí 30. 10. 2005.

Letošní jubilejní 10. ročník Stavebních veletrhů Brno 2005 upevnil své prvenství mezi veletrhy v oboru nejenom v rámci České republiky, ale i v celé střední Evropě. Sešlo se na nich přes 1.500 vystavovatelů z 24 zemí, kteří nejenom svým počtem, ale i plochou přes 74.000 m2 překonali všechny dosavadní rekordy. V rámci čtyř samostatných projektů – IBF, SHK BRNO, ELEKTRO a URBIS – si na sto tisíc návštěvníků prohlédlo veškeré novinky ze všech oblastí moderního stavebnictví. Průzkum Masarykovy univerzity Brno ukázal, že s návštěvou této skupiny veletrhů bylo spokojeno více než 82% všech dotázaných a že 76% vystavovatelů má zájem o účast také v příštím roce.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy