Objem burzovních obchodů meziročně čtyřikrát vzrostl

21.10.2005 | , Cyrrus
Tiskové zprávy


Společnost CYRRUS, a.s., největší mimopražská makléřská společnost a člen Burzy cenných papírů Praha, realizovala ve třetím čtvrtletí letošního roku objemy obchodů ve výši 24,6 miliard korun.      

Od začátku roku CYRRUS, a.s celkově v Česku zobchodoval cenné papíry za 68, 4 miliardy, přičemž výrazně roste zájem investorů o obchodování s investičními certifikáty na burzách v Německu. Společnost CYRRUS, a.s. se specializuje na retailovou klientelu a nárůst objemů obchodování je důsledkem zvyšujícího se zájmu Čechů o nové formy zhodnocování finančních prostředků.     

Objemy obchodů s českými akciemi dosáhly ve třetím čtvrtletí výše 24,6 mld. Kč, z toho 7,2 mld. připadá na burzovní obchody a zbytek tvoří REPO operace. Růst burzovních obchodů oproti třetímu čtvrtletí roku 2004 je více než čtyřnásobný.

Za devět měsíců roku 2005 zrealizovala společnost CYRRUS, a.s. svůj historicky nejvyšší objem obchodů s akciemi na domácím kapitálovém trhu, v tomto období zobchodovala akcie v celkovém objemu 68,4 mld. Kč, což je o 33,6 mld. více než za stejné období předcházejícího roku.

Roste také zájem individuálních investorů o obchody s deriváty na německém kapitálovém trhu, oblíbené jsou zvláště investiční certifikáty. Hlavně díky získání derivátové licence v prvním pololetí roku 2005 činil objem obchodů na německém kapitálovém trhu ve třetím čtvrtletí 5,8 mil. EUR, což je o 4 mil. EUR více než za stejné období roku 2004. Cyrrus nabízí také možnost obchodování v USA.

V současnosti má společnost CYRRUS a.s. 48 zaměstnanců a z toho 17 licencovaných makléřů. Hlavní sídlo společnosti je v Brně a pobočka v Praze. Podle ředitele Jiřího Loubala lze do konce roku i nadále očekávat rostoucí zájem individuálních investorů o obchodování v systému SPAD na pražské burze a investiční certifikáty obchodované v Německu. 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy