Obchodování drobných investorů je opět jednodušší

21.10.2005 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio, burzovní společnost, a.s., největší český on-line broker, působící na trzích v ČR, USA a SRN, připravil pro drobné investory nové inteligentní pokyny pro obchodování na Burze cenných papírů Praha.

Inteligentní pokyny představují nástroj umožňující automatickou reakci na situaci na burze podle klientem předem zvolených parametrů. Cílem jednotlivých inteligentních pokynů je zajistit co nejlepší cenu pro realizaci zamýšlené transakce, zamezit růstu ztrát nad určenou úroveň při neočekávaném vývoji trhu nebo skrýt některý
z parametrů pokynu tak, aby neměl nežádoucí vliv na chování ostatních účastníků trhu.
 
Dnešním dnem, tj. 21.10.2005 zpřístupňuje Finanční skupina Fio inteligentní pokyny Stoploss a Stepper i pro segment KOBOS Burzy cenných papírů Praha, na kterém obchoduje převážná většina drobných českých akciových investorů. Zároveň rozšiřuje svou nabídku inteligentních pokynů o Trailing Stop, a to jak pro segment SPAD, tak pro segment KOBOS Pražské burzy.
Radek Laštovička, obchodní ředitel Finanční skupiny Fio, k tomu říká: "Trailing Stop
je dnes patrně nejpopulárnějším inteligentním pokynem v USA. Umožňuje klientům držet akcie po dobu růstového trendu jejich kurzu a automaticky zajišťuje odprodej při přechodu do klesajícího trendu. Věříme, že jej úspěšně začnou využívat i domácí investoři."

Pražská Burza cenných papírů doposud žádné inteligentní pokyny sama nenabízí, avšak v u nás nejrozšířenější internetové obchodní aplikaci e-Broker jsou již řadu let k dispozici tři inteligentní pokyny na segment SPAD Pražské burzy. Pokyn Stoploss zajišťuje automatický odprodej akcií z portfolia klienta při poklesu na jím definovanou úroveň akceptovatelné ztráty. Pokyn Stepper klientům Fio zajišťuje vždy první místo na straně poptávky nebo nabídky. Pokyn Alf umožňuje uskutečnit obchod s více loty najednou.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy