Wüstenrot poskytl letos úvěry již za 2 miliardy korun

26.10.2005 | , Wüstenrot
Tiskové zprávy


Objem úvěrů poskytnutých stavební spořitelnou Wüstenrot překročil koncem září 2 miliardy korun. Ve srovnání s loňským rokem vzrostl objem úvěrů o více než 20 %. U nových smluv o stavebním spoření vykázala stavební spořitelna Wüstenrot nárůst o 56 %.

Stavební spořitelna Wüstenrot se stále významněji podílí na financování oprav a rekonstrukcí především panelových bytových domů. Na tyto účely velmi úspěšně nabízí úvěrový program REVIT. Jak v počtu, tak v objemu státem dotovaných úvěrů poskytla do září letošního  roku nejvíce úvěrů ze všech bank a stavebních spořitelen.
I úvěry pro tyto právnické osoby přispívají k tomu, že stabilně roste podíl salda poskytnutých úvěrů na celkových vkladech klientů. Meziročně vzrostl o 3 procentní body na 42,5 %, přičemž průměr za všechny stavební spořitelny činí přibližně 31 %.
Ke konci 3. čtvrtletí vykázala stavební spořitelna Wüstenrot dobré hospodářské výsledky. Úspory klientů vzrostly meziročně o 2,4 mld. Kč na 22,2 mld. Kč, saldo úvěrů se zvýšilo o 1,6 mld. Kč na 9 mld. Kč. Bilanční suma dosáhla ke konci září 23,1 mld. korun a vytvořený zisk 128 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy