Živnostenská banka vykázala za tři čtvrtletí čistý zisk 195,4 miliónů korun

02.11.2005 | , Živnostenská Banka
Tiskové zprávy


Živnostenská banka vykázala k 30. září 2005 podle českých účetních standardů čistý zisk po zdanění ve výši 195,4 mil. Kč. Výsledek hospodaření je v souladu s očekáváním managementu a plánem pro letošní rok.

Provozní výnosy meziročně vzrostly o více než pětinu a dosáhly k 30. září celkem 1,2 miliardy korun.  Banka udržela pod kontrolou náklady, které meziročně vzrostly o 4 procenta a dosáhly 967 miliónu korun. Objem vkladů mírně poklesl na 36,2 miliard korun. Objem úvěrů se především díky expanzi v oblasti hypoték a zvýšení úvěrové angažovanosti u podnikových klientů zvýšil o takřka 20 procent a dosáhl 28,6 miliardy korun.


Banka ve třetím čtvrtletí pokračovala v úspěšné expanzi v oblasti hypoték: celkem za prvních devět měsíců roku poskytla hypotéky za 1,950 mld. Kč, což je 2krát více než ve stejném období loni. Banka současně uvedla na trh nový balíček služeb pro studenty a klienty do 30 let pod názvem Studentské konto, začala vydávat čipové karty Maestro a zahájila prodej další tranše strukturovaných vkladů EUROTOP 50 II. Objem prostředků investovaných do všech strukturovaných vkladů Živnostenské banky tak přesáhl již 1 miliardu korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy