Dynamický růst Aviva pokračuje

02.11.2005 | , Aviva
Tiskové zprávy


Hrubé předepsané pojistné pojišťovny Aviva dosáhlo ve třetím čtvrtletí tohoto roku hodnoty 504,5 milionů korun, což představuje 27% nárůst oproti stejnému období v loňském roce.

Aviva si tak udržuje vysokou dynamiku růstu již více než jeden rok a patří mezi nejrychleji rostoucí životní pojišťovny na trhu.


„Vysoké tempo růstu, které v tomto roce vykazujeme, odráží nejen rostoucí oblibu investičního životního pojištění ale také stoupající zájem klientů o naše specializované služby,“ uvádí k výsledkům marketingová ředitelka Aviva Michaela Jandová. K dobrým výsledkům Aviva přispěli i vhodně zvolení strategičtí partneři mezi makléřskými společnostmi a na poli bankopojištění.


Aviva vykázala růst i ve všech ostatních finančních parametrech. Hodnota aktiv Aviva dosáhla 1 845 milionů korun, z čehož 1 754 milionů korun je představováno finančním umístěním. Technické rezervy činily ke 30. 9. 2005 1 396 milionů korun.


Aviva vykázala také průběžný zisk 9,2 milionů korun, což je výrazně lepší výsledek v porovnání se současným plánem, který předpokládá plánované ztráty z důvodů dalších rozvojových projektů. Jedním z nich je například představení nového produktu investičního životního pojištění, vyvinutého pro makléřské společnosti, které Aviva chystá na listopad tohoto roku.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy