KB uvádí na český trh zahraniční fondy SGAM

03.11.2005 | , Komerční banka
Tiskové zprávy


V těchto dnech uvádí KB na trh novou řadu zahraničních podílovým fondů SG Asset Management (SGAM). Vedle již existující nabídky produktů IKS KB, která se v letošním roce stala součástí SGAM, se tak klientům otevře možnost přístupu k investování v cizích měnách do fondů po celém světě.


Zahraniční podílové fondy jsou příležitostí jak investovat na trzích celého světa do různých druhů aktiv, do jednotlivých odvětví světové ekonomiky nebo do podniků určité velikosti. Investování do podílových fondů začíná vstupovat do popředí zájmu české veřejnosti. Do konce roku by mělo být podle našich odborníků investováno do domácích a zahraničních podílových fondů přes 230 miliard korun,“ říká Petr Slabý, náměstek výkonného ředitele pro marketing KB.
 
Nové zahraniční podílové fondy SGAM nabízejí možnost vybrat si fond podle typu cenných papírů, které má v portfoliu, a to ze 4 akciových a 3 dluhopisových fondů. V následujících měsících bude současná nabídka postupně rozšiřována o další fondy, aby si každý investor mohl vybrat fond dle svých potřeb. Díky celosvětovému působení SGAM a jejímu stabilnímu zázemí ve finanční skupině Société Générale je možné jít i do mnohem většího detailu a vybrat si zeměpisnou oblasti či konkrétní hospodářské odvětví. 

„Investování do zahraničních podílových fondů je velmi snadné a otevřené pro každého. Není třeba se každodenně investicí zabývat a sledovat její vývoj. Vhodnou investiční strategii a zvládnutí základního trojúhelníku úspěšného investování - optimální poměr výnosu, rizika a likvidity, zajistí klientovi profesionální a renomovaný investiční správce, jakým je právě SGAM, který pravidelně dostává řadu ocenění za správu svých fondů“ dodává Petr Slabý.

Podílové fondy SGAM mají vysokou likviditu, to znamená, že prodávat a nakupovat je možné každý den. Zmiňovaná celosvětová působnost  je také zárukou, že v zemi, do které se klient rozhodne investovat, působí specialista SGAM, který dané teritorium výborně zná.
Investovat do všech fondů SGAM je možné na kterékoli z 339 poboček Komerční banky.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy