Zisk Grupo Santander vzrostl o více než 36 %

03.11.2005 | , Santander Consumer
Tiskové zprávy


Finanční skupina Santander, která v současné době v České republice působí prostřednictvím společnosti CCB Finance, dosáhla za tři čtvrtletí roku 2005 zisku 3,9 miliardy EUR. Oproti stejnému období roku 2004 to představuje nárůst o více než 36 % a Grupo Santander má tak velkou šanci splnit ambiciózní cíl stanovený na poslední valné hromadě – ukončit rok se ziskem přesahujícím 5 miliard EUR.

Výsledky za letošní tři čtvrtletí překonaly i čísla za celý rok 2004, který byl pro skupinu z hlediska zisků rekordní. Tak výrazný růst je důsledkem velmi dobré výkonnosti skupiny ve všech oblastech jejího působení a stabilně vysoké úrovně kontroly nákladů. Více než polovinu (55 %) zisku generovala skupina Santander v oblasti retailového a firemního bankovnictví a správy aktiv.

Uskupení Santander Consumer, která se v rámci skupiny Santander orientuje na spotřebitelské financování a jejíž součástí je také česká společnost CCB Finance, zaznamenala za uvedené období zisk ve výši 365 milionů EUR, což představuje nárůst o více než 41 %. Za tímto úspěchem stojí jednak dynamický růst aktivit, a také nedávné akvizice. Santander Consumer pokračuje v rozšiřování svého působení a upevňování pozic v Evropě; v současné době tak působí celkem ve dvanácti evropských zemích.

Úspěch obchodního modelu a způsob, jakým ho uplatňuje na trhu potvrzují i ocenění, která tato finanční skupina dostává. Letos v červenci, byla Grupo Santander vyhodnocena prestižním magazínem Euromoney jako nejlepší světová banka - World´s Best Bank pro rok 2005, německá CC-Bank Aktiengesellschaft získala titul „Nejlepší banka v oblasti financování dopravní techniky v Německu“ a česká CCB Finance, a. s., získala v anketě Zlatá koruna druhé místo za úvěrový produkt Auto CCB.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy