Patria Direct meziročně ztrojnásobila objem obchodů

03.11.2005 | , Patria Direct
Tiskové zprávy


Patria Direct zrealizovala za prvních devět měsíců letošního roku celkový objem obchodů ve výši 21,7 miliardy korun. V porovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst na více než trojnásobek.

V období od počátku ledna do konce září roku 2005 realizovala Patria Direct pro své klienty obchody v souhrnném objemu 21,7 miliardy korun. V témže období vloni zobchodovala 7,2 miliardy korun. Tyto výsledky staví Patrii Direct na přední místo mezi českými online brokery.

Objem aktiv, které Patria Direct spravuje pro své klienty, dosáhl k 30. září 8,1 miliardy korun. V meziročním srovnání jde opět o výrazný nárůst – o 180 % (stav spravovaných aktiv k 30. září 2004 činil 2,9 miliardy korun.

Výrazně meziročně vzrostl také počet klientů Patria Direct a počet obchodů, které pro ně společnost realizovala. „Ke konci září jsme měli 3885 klientů – o polovinu více než před rokem. V průběhu října již počet našich klientů překročil čtyři tisíce. Dlouhodobě roste také počet obchodů. V letošních prvních devíti měsících přesáhl jejich počet  28 tisíc, ve stejném období roku 2004 šlo o téměř 15 tisíc, o rok dříve pak téměř 10 tisíc,“ řekl Roman Koděra, vedoucí makléř Patria Direct.

„Z nárůstu všech klíčových ukazatelů lze vidět, že zájem privátních klientů o brokerské služby má rostoucí trend,“ podotkl Roman Koděra. „Předpokládám, že s tím, jak klienti stále více objevují výhody online investování, bude jejich počet i nadále stoupat. Dokážeme jim například nabídnout velmi rozsáhlý informační servis,“ dodal.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy