Komerční banka obhájila vítězství v kategorii Banka

04.11.2005 | , Mastercard
Tiskové zprávy


Během slavnostního večera vyhlášení výsledků MasterCard Banka roku 2005, který se konal ve večerních hodinách Slovanského domu v Praze, bylo vedle Banky roku a Bankéře roku,  vyhlášeno i osm vítězů následujících kategorií: Nejdůvěryhodnější banka roku, Nejdynamičtější banka roku, Hypotéka roku, Účet roku, Penzijní fond roku, Pojišťovna roku, Životní pojištění roku a  Stavební spořitelna roku .

Hlavní cenu ocenění MasterCard Banka roku 2005 získala Komerční banka, která obhájila své loňské vítězství v kategorii Banka roku. Druhé místo obsadila Česká spořitelna. Třetí místo získala ČSOB. Titul Bankéř roku 2005 získal generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Jack Stack. Na ocenění Bankéř roku bylo nominováno 16 bankéřů, vrcholných představitelů bank nominovaných v hlavní kategorii. Porotou byli sami nominovaní bankéři, kteří volili vítěze ze svého středu. „Ocenění MasterCard Banka roku se stalo pro banky a jejich klienty jednoznačným měřítkem kvality bankovních služeb v České republice", říká Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro ČR, Polsko a Slovensko a dodává: „Doplnění kategorie Bankéř roku je logickým krokem, který personifikuje obchodní úspěchy jednotlivých bank s výjimečnými schopnostmi jejich vrcholných představitelů. Vzhledem k tomu, že Bankéře roku mezi sebou volí sami představitelé bank, je jasné, že vítěz je brán jako výrazná osobnost v českém bankovním sektoru.“

V letošním ročníku přistoupili organizátoři ocenění k drobným úpravám metodiky. Do odborné poroty bylo tentokrát nominováno 75 osob – předních odborníků z oblasti financí, politické a akademické sféry, novinářů a zástupců předních korporací v České republice. Odborná porota hlasovala v osmi kategoriích. Zpracování výsledků ocenění probíhalo pod dohledem státní notářky JUDr. Aleny Procházkové. „Je pravděpodobné, že zkušenosti manažera, vysokoškolského profesora či předsedy vlády s českými bankami budou odlišné. Právě o rozmanité pohledy na české banky nám šlo především a jsem přesvědčen, že díky této rozmanitosti odrážejí výsledky ocenění Banka roku stav českého finančnictví velmi věrně, “ řekl Martin Nejedlý, ředitel společností Fincentrum.

Partnerem kategorie Nejdynamičtější banka roku 2005 byla jako již tradičně společnost Ernst & Young.  „Skokanem“ roku byla zvolena eBanka. Na druhém místě se umístila Česká spořitelna a třetí příčka patřila GE Money Bank. „Titul Nejdynamičtější banka roku není synonymem pro banku s nejvyšším počtem nových zákazníků. Dynamická banka roste i díky neustálým inovacím produktů a zlepšování služeb nabízených klientům. To jí přináší nové klienty, a co je důležitější, pomáhá ji udržet si stávající zákazníky,“ uvádí Magdalena Souček, partnerka Ernst & Young.

Veřejnost hlasovala v kategorii Nejdůvěryhodnější banku roku 2005. Titul a pozici nejdůvěryhodnější banky na českém trhu získala Česká spořitelna. Partnerem kategorie se v letošním roce stala společnost Capgemini Czech Republic. „Důvěryhodná banka je vzorem korektnosti, spolehlivosti a stability. Taková banka neusiluje pouze o krátkodobý úspěch, ale je pro své klienty dlouhodobě transparentní a srozumitelná,“ uvedl Patrik Horný, generální ředitel společnosti Capgemini Czech Republic. V kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku 2005 hlasovalo prostřednictvím sms a internetu celkem 26 536 lidí. Na druhém místě se umístila Komerční banka a třetí pak byla Československá obchodní banka.

Nad oceněním MasterCard Banka roku 2005  převzalo záštitu Ministerstvo financí ČR  a Ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem ocenění je ohodnotit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů působících na českém trhu.

Organizátorem ocenění MasterCard Banka roku 2005 je společnost Fincentrum Media, generálním partnerem společnost MasterCard Europe, vedoucí platební systém stojící za značkami platebních karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro. Partnerem ocenění je společnost Ernst & Young. Novinkou v letošní roce je  odborné partnerství společnosti Capgemini Czech Republic, která se podílela na odborné přípravě podkladů pro porotu.  Oficiálními automobily jsou Range Rover a Jaguar, jejíž autorizovaným prodejcem je společnost A.M.T. mobil a.s.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy