Penzijní fond České pojišťovny se stal Penzijním fondem roku 2005

04.11.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) se umístil na 1. místě v kategorii Penzijní fond roku v rámci ocenění MasterCard Banka roku 2005. Společnost Fincentrum Media a její partneři vyhlásili prestižní soutěž již počtvrté. Ceny jsou udělovány v devíti kategoriích na základě hlasování odborné poroty, o titulu Nejdůvěryhodnější  banka roku rozhoduje veřejnost. Ocenění ve všech oblastech je odborníky považováno za významný signál pro trh i samotné klienty peněžních ústavů.

„Vítězství v soutěži MasterCard Banka roku 2005 si vysoce ceníme. Tento skvělý výsledek potvrzuje naše dosavadní výsledky a dlouhodobou orientaci na potřeby klienta,“ řekl Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing PFČPPenzijního fondu České pojišťovny. Podle něho bude společnost i nadále zkvalitňovat své služby a příští rok se v rámci ocenění Banka roku pokusí nejvyšší příčku obhájit.

PFČP se za minulý rok prezentoval nadprůměrnými hospodářskými výsledky, na které navazuje i letos. Vytvořený zisk společnosti meziročně vzrostl o 126 % a na konci září činil 912 milionů Kč. Celkový objem spravovaných aktiv ke stejnému datu přesahoval 25 miliard korun. PFČP zároveň eviduje přes 840 tisíc klientů, a jednoznačně tak dominuje trhu.

Zabodovala rovněž Česká pojišťovna, která obhájila loňské prvenství v kategorii Pojišťovna roku. eBanka, další člen finanční skupiny ČP, zvítězila hned ve dvou kategoriích. Kromě titulu Nejdynamičtější banka roku 2005 se může pochlubit oceněním Účet roku 2005.

Cílem ocenění MasterCard Banka roku je ocenění služeb a produktů finančních institucí působících v ČR. Základním kritériem je přitom zaměření na drobnou klientelu. Ocenění MasterCard Banka roku je realizováno pod záštitou Ministerstva financí České republiky a Ministerstva pro místní rozvoj.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy