Součástí skupiny RPG se stala maďarská elektrárenská společnost Pannonpower

07.11.2005 | , RPG
Tiskové zprávy


Mezinárodní průmyslová investiční skupina RPG se stala většinovým vlastníkem maďarské energetické společnosti Pannonpower Holding Rt. Většinový podíl získala z rukou londýnské investiční společnosti Crossroads Capital, jež je zároveň jedním z majitelů skupiny RPG.

„Začlenění energetického holdingu Pannonpower do struktury RPG plně koresponduje s naší dlouhodobou strategií vytvořit stabilní průmyslovou investiční skupinu operující v regionu střední a východní Evropy. Po loňské akvizici české těžební společnosti OKD jde o krok významný nejen tím, že rozšiřuje naše působení směrem k dalšímu nadějně se rozvíjejícímu středoevropskému trhu, ale také z hlediska potřebné diverzifikace investičních rizik,“ komentoval nový přírůstek ve skupině RPG její zástupce Zdeněk Bakala.

Skupina Pannonpower Holding Rt. je tvořena především elektrárenským komplexem v jihomaďarské Pécsi (Pannon Thermal Power Plant Inc.), souvisejícími provozy teplárenskými (PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft.) a těžebními (Mineral Coal Ltd.) a distribuční společností (Pannontrading Energetikai és Általános Kereskedelmi Kft.). Moderní elektrárenský provoz disponuje po nedávné rozsáhlé rekonstrukci kapacitou 190 MW elektrické energie a 341 MW tepla, zcela nový výrobní blok na biomasu spuštěný v loňském roce dosahuje výkonu 50 MW energie z obnovitelných zdrojů.

Skupina RPG vlastní 85% podíl v Pannonpower Holding, zbylých 15 % akcií zůstává v rukou managementu společnosti.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy