HVB Bank je partnerem jedinečné výstavy a benefiční aukce fotografií

02.11.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Výstava a aukce současných fotografií je charitativním projektem nadace Leontinka, která pomáhá dětem se zrakovým postižením.

Výstava ojedinělé sbírky fotografií současných umělců byla dnes zahájena vernisáží v hotelu InterContinental a bude zakončena benefiční aukcí, která proběhne 12.11.2006.

„Posláním nadace je přinášet dětem světlo do života a jsme velmi rádi, že můžeme pomoci jeho naplňování. S nadací spolupracujeme již delší dobu. Letos na jaře jsme například přispěli na nákup diodového laseru pro dětskou oftalmologii FN Brno,“ řekla Petra Kopecká, tisková mluvčí HVB Bank.

Pro výstavu a aukci se podařilo shromáždit více než 70 fotografií v celkové hodnotě téměř 750.000 Kč, přičemž mezi dárce patří přední současní fotografové, jako je Ivan Pinkava, Jan Šibík, Sára Saudková, Robert Vano, Karel Cudlín, Jiří David, Miroslav Hucek, Oldřich Karásek, Karel Kuklík, Markéta Luskačová, Antonín Malý, Tomáš Pospěch, Josef Ptáček, Jindřich Štreit, Pavel Baňka a Ladislav Kamarád.

Výstava i samotná benefiční aukce je organizována společně s Domem fotografie Josefa Sudka, zastoupeným paní ředitelkou Danielou Mrázkovou, která se zároveň stane kurátorkou výstavy. Patronát nad aukcí a výstavou fotografií převezme a paní Zuzana Meisnerová Wismer, ředitelka LANGHANS Galerie Praha.

Výtěžek z aukce nazvané 1. AUKCE FOTOGRAFIÍ PRO LEONTINKU bude použit na pomoc zrakově postiženým dětem, a to především v rámci projektu Svítání, který Nadace Leontinka realizuje společně se Společností pro ranou péči a jenž je zaměřen na děti od 0 do 6 let s těžkým zrakovým nebo kombinovaným postižením.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy