Jak vychovat z vašeho dítěte Picassa

08.02.2007 | , Finance.cz
FinTriky


Pokud se u dětí začíná projevovat umělecké nadání, měly by je rodiče v rámci dané činnosti podporovat a nadání začít rozvíjet. Cesta k vrcholu je však trnitá a kromě dřiny a odříkání je potřeba počítat i s nemalými výdaji.

Téma týdne: Rozvíjíme talent našich dětí

Vaše dítě odmalička pravidelně maluje na některou ze zdí ve vašem bytě krásné obrázky, pomocí vařečky a kastrólu dokonale imituje sólo bubeníka známé hudební skupiny nebo zpívá jako Karel Gott? Je zřejmé, že se u něj začíná projevovat nadání na nějakou uměleckou činnost. V případě, že se rozhodnete nadání dítěte rozvíjet, kromě nekonečné dřiny a ztráty volného času počítejte také s nemalými finančními výdaji.
 

Jak talent dětí rozvíjet
 
Pokud se u vašeho dítěte projeví nadání pro některý z uměleckých oborů a vy se rozhodnete talent dítěte rozvíjet, informujte se v mateřské škole, škole, Domě dětí a mládeže (DDM) či v Centru volného času, které umělecké kroužky jsou v současné době nabízeny. Mezi základní typy uměleckých kroužků patří například hra na hudební nástroje, zpěv, taneční kroužek, recitační kroužek, dramatický kroužek, keramický kroužek, výtvarný kroužek či umělecká fotografie.
 

Kolik umělecké vzdělávání stojí
 
Ceny kurzů zaměřených na rozvoj uměleckého nadání jsou různé a odvíjí se podle zvolené činnosti a pořadatele. Nejlevnější jsou většinou kroužky pořádané přímo školou, kde se cena u jednoho dítěte pohybuje okolo 1.000 až 2.000 korun za půl roku. Dražší jsou kroužky, kde je potřeba platit různý spotřební materiál (výtvarný či keramický kroužek) nebo jednorázově koupit základní pomůcky (hudební nástroj či fotoaparát).
 

Jak uplatnit umělecké nadání v praxi
 
I když se z vašeho dítěte nakonec stane sebelepší herec, zpěvák či baletní mistr, může se stát, že se v daném uměleckém oboru neuplatní. Umělecké povolání totiž bylo vždy spojeno s vysokou mírou rizika. Řešením této situace může být buď přivýdělek v rámci druhého povolání, nebo změna povolání a posun umělecké činnosti do formy koníčku.
 
 
Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky