Česká spořitelna má od dnešního dne nového šéfa

31.05.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Novým generálním ředitelem České spořitelny, která je podle počtu klientů největší tuzemskou bankou, se dnes stal Gernot Mittendorfer (42). Ve funkci nahradil Jacka Stacka, který se stal členem dozorčí rady mateřské Erste Bank. Změna nastala o měsíc dříve, původně ji banka chystala na 1. července. ČS o tom informovala v tiskové zprávě.

"Důvodem uspíšení změny je nominace pana Stacka do dozorčí rady Erste Bank, mateřské banky České spořitelny. Řádná valná hromada Erste Bank dnes schválila nominaci pana Stacka s tím, že členství pana Stacka v dozorčí radě Erste Bank je platné ihned," uvedla banka. Podle pravidel pro fungování akciových společností není možné být zároveň členem dozorčí rady i předsedou představenstva některé dceřiné společnosti dané firmy.

Mittendorfer se tak vrátí zpět do Prahy, kde v letech 1999 až 2004 působil v nejrůznějších funkcích. Naposledy zodpovídal v představenstvu ČS za firemní klienty. Na všechny funkce ve finanční skupině ČS rezignoval ke konci července 2004 a stal se generálním ředitelem banky Salzburger Sparkasse, člena skupiny Erste Bank.

Ke konci června odchází z České spořitelny také dosavadní ředitel úseku Řízení úvěrových rizik České spořitelny Frank Michael Beitz. Ten by se měl stát členem představenstva sesterské banky ČS, Slovenské sporiteíny. "Jméno nástupce pana Beitze bude oznámeno v příštích týdnech," uvedla banka.

K 15. červenci pak na mateřskou dovolenou odchází ředitelka úseku Lidské zdroje Alena Wollerová. Ve funkci ji nahradí Jitka Schmiedová (42). Ta již v České spořitelně v minulosti působila. Nyní přichází ze společnosti Accenture, kde zastávala post konzultanta pro lidské zdroje.

Skupina Erste Bank je jednou z nejsilnějších finančním skupin ve středoevropském regionu. Má více než 15 milionů zákazníků a zaměstnává přes 36.000 lidí.

Česká spořitelna je v Česku bankou s největším počtem klientů; celá skupina ČS měla ke konci března 5,3 milionu klientů. V prvním čtvrtletí zvýšila konsolidovaný čistý zisk o 8,7 procenta na 2,72 miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK