Koruna k euru stagnuje, k dolaru posílila

04.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. června (ČTK) - Koruna zahájila týden vůči euru stagnací, proti dolaru naopak posílila. Před 11:00 se koruna obchodovala za 28,28 Kč/EUR a 21,03 Kč/USD. Na statistiky o vývoji mezd v prvním čtvrtletí nereagovala. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Pro korunu růst mezd nebyl důvodem k reakci. Také ostatní měny v regionu dnes dopoledne neukazují jasný směr," uvedl ekonom Patria Finance Tomáš Vlk.

I když mzdy budou korunou přehlíženy, koruně se podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory otevírá stále více prostoru k posílení. "Dnešní data zvyšují pravděpodobnost zvýšení repo sazby ČNB již v červenci. Navíc se zdá, že ekonomika roste rychleji, než se původně očekávalo," upozornil s tím, že dnes bude koruna stagnovat. Z většího nadhledu několika měsíců počítám s dalším posílením k euru, dodal.

Proti dolaru koruna posílila díky vývoji na eurodolarovém trhu. "Americká měna v pátek nedokázala profitovat z příznivých domácích makrodat. I když se dolar pokusil posílit, svou pozici pod hranicí 1,3400 neudržel a postupně se vrátil na 1,3440 USD/EUR," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK