Překlenovací úvěr za 5,7 % p.a.

11.11.2002 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Pokud nemáte dostatek volných peněžních prostředků a potřebujete získat větší objem peněz na investici do bydlení, mohla by Vás zaujmout nabídka překlenovacího úvěru bez akontace od ČMSS.

Od listopadu přišla ČMSS s nabídkou čerpání překlenovacího úvěru vyššího objemu bez  předchozího naspoření, tedy s nulovou akontací. Překlenovací úvěr s úrokovou sazbou 5,7 % p.a. je k dispozici pro klienty požadující nezajištěnou částku financování svých bytových potřeb vyšší než 500 tisíc Kč (včetně).

A jaké jsou podmínky tohoto překlenovacího úvěru?

  • pevná roční úroková sazba 5,7 % p.a. platná po celou dobu splácení překlenovacího úvěru
  • akontace pro čerpání překlenovacího úvěru již od 0 %
  • jako zajištění je požadována nemovitost
  • hranice úvěrovatelnosti byla zvýšena na 80 % tržního ocenění nemovitosti
  • nabídka se týká nových i stávajících klientů ČMSS


ČMSS k 31.9.2002 spravovala téměř 1,8 milionů platných účtů a za dobu své existence poskytla již více než 280 tisíc úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů ve výši 37,5 mld. Kč.  Jen v tomto roce k 30.9. poskytla 40 866  PÚ a úvěrů ze stavebního spoření v objemu 6,5 mld Kč.

Úvěry ze stavebního spoření a překlenovací úvěry dnes patří k nejčastěji využívaným formám financování nejrůznějších bytových potřeb obyvatel ČR. Šest stavebních spořitelen působících na českém trhu poskytlo za 1. pololetí roku 2002 celkem 61.230 nových úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v celkovém objemu 9,931 mld. Kč. Pro srovnání za stejné období bylo poskytnuto 9.322 hypotečních úvěrů.

Zdroj: TZ ČMSS

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ