Stop Zelené úsporám

25.10.2010 | , Limerik
BYDLENÍ


Množství žádostí vyžaduje revizi disponibilních prostředků, uvedlo MŽP.

Státní fond životního prostředí ČR (SFŽP) a ministerstvo životního prostředí (MŽP) přerušují od konce října příjímání žádostí o dotace v rámci programu Zelená úsporám pro rok 2010. Hlavním důvodem je výrazný nárůst počtu žádostí v posledních měsících, které úřady potřebují překontrolovat a upřesnit sumu disponibilních prostředků. MŽP o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Podle posledních údajů SFŽP bylo dosud podáno přes 50.000 žádostí. Žadatelé mohou podávat své žádosti do pátku 29. října. Informace o vyhodnocení došlých žádostí budou známy do počátku února 2011.

"Program Zelená úsporám se stal u široké veřejnosti velmi oblíbeným a používaným nástrojem pro úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie v obytných domech," uvedla náměstkyně MŽP Rut Bízková. "Vzhledem k vysokému počtu přijímaných žádostí je nutné překontrolovat jejich správnost a úplnost, vše vyhodnotit a všechny podané žádosti zpracovat. Je tak zaručeno, že žádosti budou řádně posouzeny a údaje zkontrolovány," dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: BYDLENÍ