Penzijní fondy skupiny ČSOB vykazují růst zisku

21.03.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Podle auditovaných výsledků hospodaření zvýšily oba penzijní fondy ČSOB v loňském roce významně své zisky.

Českomoravský penzijní fond (ČMPF) uzavřel loni 39 900 nových smluv a počet účastníků ke konci roku dosáhl 293 435. Fond zaujímá 4. místo podle počtu účastníků s tržním podílem 11,6 %. Aktiva vzrostla meziročně o 17,3%, tedy z 6 019 na 7 060 mil. Kč. Zisk se zvýšil o 23,6%, tj. z 166,5 mil. Kč na 205,8 mil. Kč.

ČMPF nabízí program nadstandardních  výhod, např. 10% slevu při sjednání pojištění bytů, rodinných domů a rekreačních objektů u ČSOB Pojišťovny. Zaměstnavatelům spolupracujícím s ČMPF a jejich zaměstnancům je určen Program "5P" zahrnující ve standardní verzi bezplatné pojištění pracovních úrazů, který může být individuálně nastaven podle potřeb zaměstnavatele a rozsahu spolupráce. Akcionáři ČMPF jsou ČSOB s podílem 83,5 % a ČSOB Pojišťovna s podílem 16,5 %.

ČSOB Penzijní fond (ČSOB PF), který je stoprocentně vlastněn bankou ČSOB, vykázal za rok 2002 nejúspěšnější hospodářské a obchodní výsledky ve své osmileté historii. Počet účastníků se zvýšil o 29 % na 12 542, když bylo uzavřeno více než 3 800 nových smluv. Aktiva fondu vzrostla meziročně o 46 % na 261 mil. Kč. Zisk se zvýšil o 80% ze 4,4 na 7,9 mil. Kč.

Program nadstandardních výhod je pro letošní rok rozšířen, takže např. bezplatné úrazové pojištění se nyní vztahuje na všechny účastníky fondu. Ti mohou kromě toho získat i 10 % slevu na pojistném při sjednání pojištění "RODINA" u ČSOB Pojišťovny.

Oba penzijní fondy Skupiny  ČSOB shodně nabízejí některé další výhody. Tak např. program zajišťující optimalizaci státního příspěvku a daňových výhod se nazývá u ČMPF "Optimum Efekt" a u ČSOB PF "Komfort". Pro účastníky obou PF připravila ČSOB "dárek" v podobě 25% slev ze vstupního poplatku při sjednání ČSOB Spotřebitelského úvěru. Kromě toho mohou získat i šestiměsíční "poplatkové prázdniny" při založení postžirových účtů Poštovní spořitelny. Služby obou penzijních fondů jsou dostupné v síti poboček ČSOB a u obchodních zástupců, služby ČMPF zajišťují rovněž zástupci ČSOB Pojišťovny, spolupracovníci Českomoravské stavební spořitelny, střediska služeb PVT a všechny pošty v ČR.

Zdroj: tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY