Allianz PF zhodnotil vklady klientů o více než 3,7%

11.06.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


V loňském roce hospodařil Allianz penzijní fond se ziskem 113 milionů Kč před zdaněním. Celková aktiva se zvýšila o 30 % na 2, 9 miliardy Kč.

"Celkový počet našich klientů vzrostl o 3 % a jejich počet je vyšší než 107 000. Na základě rozhodnutí Valné hromady Allianz penzijního fondu připíšeme za rok 2002 zhodnocení 3,72 %, což nás  řadí na třetí místo mezi českými penzijními fondy", řekl Petr Poncar, předseda představenstva Allianz penzijního fondu. Zásluhu na tom  má velmi dobrá investiční strategie společnosti, založená na mezinárodním know-how Allianz  Group a skutečnost, že penzijní fond dokázal spravovat smlouvy klientů s náklady nižšími než 2%.

V roce 2002 se zvyšoval zájem zejména ze strany zaměstnavatelů. U smluv s příspěvkem zaměstnavatele jsme  zaznamenali 24% nárůst počtu smluv. Očekáváme, že podobný trend bude pokračovat i v letošním roce. Výrazným mezníkem bude také schválení konceptu důchodové reformy, ve které by penzijní fondy měly tvořit jeden z důležitých pilířů.

Od května letošního roku mohou zájemci o penzijní připojištění využít nabídky penzijního fondu na internetových stránkách, kde lze nejen změnit parametry smlouvy, ale i sjednat smlouvu penzijního připojištění. O tuto formu komunikace se projevují největší zájem občané ČR, kteří se dlouhodobě zdržují v zahraničí.

Zdroj: tisková zpáva Allianz PF

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY