Penzijní fondy Skupiny ČSOB: rekordní zisk za rok 2002

17.06.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Penzijní fondy Skupiny ČSOB: Českomoravský penzijní fond, a.s. a ČSOB Penzijní fond, a.s. dosáhly v loňském roce nejvyšších zisků ve své historii.

Českomoravský penzijní fond (ČMPF), který spravuje aktiva pro téměř 300 tis. klientů, dosáhl  v roce 2002 čistého zisku ve výši 206 mil. Kč. Vložené prostředky klientů tak zhodnotil  o 3%. 

ČSOB Penzijní fond (ČSOB PF), který patří mezi fondy s nejrychlejším nárůstem účastníků, zaznamenal čistý zisk v hodnotě téměř 8 mil. Kč. Tento výsledek přinesl klientům zhodnocení ve výši 4,26%. Tím se penzijní připojištění u ČSOB PF stalo jedním z nejvýnosnějších finančních produktů na českém trhu.

Těchto pozitivních výsledků dosáhly oba penzijní fondy především díky efektivní investiční strategii a pokračujícímu procesu postupného snižování provozních nákladů obou penzijních fondů.

Portfolia ČMPF a ČSOB Penzijního fondu  spravuje ČSOB Asset Management, jeden z nejúspěšnějších a největších správců klientských aktiv u nás. ČSOB, která je majoritním vlastníkem obou fondů, se rozhodla zachovat jejich souběžnou existenci, což umožňuje produkt penzijní připojištění ČSOB lépe přizpůsobit různým typům investičních strategií podle požadavků různých  klientů.

Zdroj: tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY