Penzijní fond České pojišťovny pokračuje v dynamickém růstu

13.11.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Penzijní fond České pojišťovny v letošním roce pokračuje v dynamickém růstu. Jen do konce září získal více než 63 tisíc nových smluv a je obchodně nejúspěšnější společností na trhu penzijního připojištění.

Ke konci třetího čtvrtletí letošního roku měl Penzijní fond České pojišťovny více než 452 tisíc klientů a jeho tržní podíl činil 17 %. Růst zaznamenal i objem spravovaných aktiv, který dosáhl 10,6 miliardy Kč.

Penzijní fond České pojišťovny, který je součástí největší české finanční skupiny, potvrzuje svoji pozici a image klíčového hráče v sektoru penzijního připojištění. "Od počátku roku se počet našich klientů zvýšil o 27 %. To je jednak způsobeno uskutečněnou fúzí, ale zároveň jde o přímý důsledek velmi intenzivní a kvalitní práce všech distribučních sítí", vysvětluje Tomáš Matoušek, výkonný ředitel společnosti.

Meziroční zvýšení o 26 % zaznamenal rovněž počet klientů s příspěvkem zaměstnavatele, kterých měl Penzijní fond České pojišťovny na konci září více než 80 tisíc. "Řada nových klientů motivovala možnost získat příspěvek zaměstnavatele. Dalším pádným důvodem pro uzavření smlouvy byl pro klienty fakt, že  nesjednáním penzijního připojištění zbytečně přichází o státní příspěvky a daňové úlevy, které jsou s penzijním připojištěním spojeny. Domnívám se, že si také stále více lidí uvědomuje, že stát v budoucnu nebude moci garantovat uspokojivou výši poskytovaných důchodů", dodává k  obchodním výsledkům Tomáš Matoušek.

Spravovaná aktiva se ve srovnání s minulým rokem zvýšila o 50 % a ke konci třetího čtvrtletí činí 10,6 miliardy Kč. Klíčový faktor pro tento růst představuje objem prostředků, které jsou včetně státních příspěvků vkládány do penzijního fondu. Jen za druhé čtvrtletí letošního roku bylo do Penzijního fondu České pojišťovny vloženo téměř 700 miliónů Kč. Ve třetím čtvrtletí společnost dosáhla zisk ve výši 164 miliónů Kč, což vytváří velmi dobrý předpoklad pro výši připisovaného zhodnocení.

Penzijní fond České pojišťovny je druhý největší poskytovatel penzijního připojištění v České republice. Společnost patří do finanční skupiny České pojišťovny a své služby nabízí retailovým klientům i zaměstnavatelům.

Zdroj: Tisková zpráva PF ČP

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY