Spotřebitelské úvěry ČSOB rostou rychleji než úvěrový trh díky garantovaným sazbám

04.12.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Tempo růstu objemu spotřebitelských úvěrů poskytovaných ČSOB je vyšší než průměrný růst českého úvěrového trhu. Zatímco údaje ČNB udávají meziroční růst 25 procent, poslední data ČSOB dokládají, že objem spotřebitelských úvěrů zde vzrostl o 94 procent.

Na rozdíl od ostatních bank, totiž ČSOB svým klientům nabízí garantovanou sazbu úvěru, která závidí na délce splatnosti, nikoliv však na příjmech ("creditscoringu") žadatele. Například v případě ročních účelových úvěrů je sazba 8,9 procent. Pro předběžný výpočet splátek slouží klientům úvěrový kalkulátor umístěný na webové adrese www.csob.cz.

Průměrná výše spotřebitelských úvěrů čerpaných v ČSOB se pohybuje kolem 55 tisíc korun. Zákazníci ČSOB nejčastěji využívají půjčky ve výši 100 tisíc korun na 3 roky  a dále pak  50 tisíc korun na jeden rok. Garantovaná sazba ČSOB umožňuje snadné srovnání reálných denních splátek se splátkovým prodejem nebankovních institucí: v ČSOB vás stotisícový tříletý úvěr (například na nábytek) přijde denně  na 110 korun. Roční padesátitisícový úvěr pak vyjde zájemce na 143 korun denně. "Hlavní výhodu našeho spotřebitelského úvěru vidíme v průhlednosti podmínek. Ještě než klient podá žádost o úvěr již předem ví, za jakou sazbu jej získá, kolik ho bude měsíčně - či řekněme denně - stát. Navíc neplatí ani poplatky za správu úvěru, kterou jsou jinde obvyklé, " říká  mluvčí ČSOB Milan Tománek.

Spotřebitelské úvěry patří mezi nejlevnější možnosti, jak si půjčit peníze. ČSOB je vyřizuje ve standardní podobě během jedné návštěvy banky. Svým zákazníkům umožňuje získat úvěr až do výše 750 tisíc korun a nabízí možnost jej splácet až 7 let. Lze také volit mezi splátkami ve stále stejné výši nebo postupně snižujícími se splátkami. Samozřejmostí je nabídka pojištění úvěru pro případ nenadálých životních komplikací.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ