Zájem o ČSOB Kreditní kartu se s koncem roku zdvojnásobil

05.12.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Pohodlí a možnosti kreditních karty si podle údajů ČSOB uvědomuje stále více zájemců. Během listopadu se průměrný počet vydaných kreditních karet zvýšil proti předchozím měsícům o 100 procent.

V posledním listopadovém týdnu byl zájem o ČSOB Kreditní kartu dokonce pětinásobný. ČSOB vydává kreditní karty od dubna letošního roku a mezi její hlavní výhody proti ostatním bankovním kartám patří nižší poplatky (400 Kč), výhodná úvěrová sazba (19,2 %) a vysoký maximální úvěrový limit (250 tisíc korun).

Za přednosti kreditní karty se považují především jistota v podobě finanční rezervy a možnost neúročeného úvěru. Bezúročné období, které v případě ČSOB Kreditní karty dosahuje 45 dní, je také hlavní konkurenční výhodou proti obdobnému produktu, který nabízejí nebankovní splátkové společnosti nebo některé pojišťovny. V ČSOB se bezúročné, 45-ti denní období vztahuje jak na částky hrazené kreditní kartou bezhotovostně u obchodníků, tak i na výběry hovotovosti z bankomatů. Použitelnost úvěrových karet splátkových firem zatím bývá většinou omezena na vybrané prodejce. "Připravili jsem vysoce konkurenceschopný produkt a zejména poslední měsíce nám potvrzují, že nabízené podmínky jsou krokem správným směrem," uvádí mluvčí ČSOB Milan Tománek.

 S ČSOB Kreditní kartou lze platit také v zahraničí, a tak její majitel přivítá její spojení s cestovním pojištěním nebo pojištěním pro případ ztráty či krádeže. Specialitou ČSOB Kreditní karty je pak pojištění právní ochrany D.A.S. pro řidiče motorových vozidel, které podporuje pojištěnce při prosazování jeho právních zájmů a nese za něj riziko vzniklých nákladů v ČR a evropských zemích. Pro aktuální řešení problémů, jenž mohou vzniknout na cestách, slouží majitelům ČSOB Kreditní karty tísňová linka D.A.S.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ