Česká spořitelna vydala přes 100 tis. kreditních karet Kredit+

26.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Česká spořitelna vydala již více než 100 tis. kreditních karet Kredit+ a jejich počet se tak meziročně zvýšil více než třikrát. Počet všech platebních karet České spořitelny (debetních i kreditních) činí nyní zhruba 2,58 mil. kusů.

"V současné době obecně roste obliba jak platebních karet, tak i úvěrů jako takových. Kreditní karty jsou mezi klienty velmi vyhledávané, neboť v sobě spojují výhody úvěru i karet. Umožňují čerpat rychlý úvěr, který lze použít prakticky na cokoli, a využívat přitom pohodlí, které uživatelům přinášejí platební karty. Navíc, kreditní karty Kredit+ České spořitelny umožňují čerpat sjednaný úvěr s 0% úrokovou sazbou, pokud klient čerpaný úvěr splatí do 45 dnů (tzv. bezúročné období). Vedení kartového účtu a zasílání pravidelných výpisů z kartového účtu je zdarma," uvedla Marie Hešnaurová, ředitelka odboru obchodní politika kartového programu.

Česká spořitelna je první bankou na domácím trhu, která začala vydávat kreditní karty, a to již v roce 1996. Významnější nárůst klientů - uživatelů kreditních karet zaznamenala banka v roce 2002, poté, co začala nabízet kreditní karty nejširším skupinám klientů. Počet držitelů kreditních karet se tak v průběhu roku 2002 meziročně zvýšil čtyřikrát na 28 tis., přičemž ke konci roku 2003 již dosahoval téměř 100 tis. 

Česká spořitelna s počtem více než 2,5 milionu karet je největším vydavatelem platebních karet v ČR. V současné době má ve své nabídce 23 typů platebních karet, které jsou určeny pro nejrůznější skupiny klientů. Majitelé kreditních i debetních karet získávají v rámci Bonus programu České spořitelny za platby kartou či dobíjení kreditu mobilního telefonu přes bankomat body, které si mohou vyměnit za zajímavé odměny. Součástí všech mezinárodních embosovaných karet je i program Partner, v rámci kterého Česká spořitelna spolupracuje s řadou renomovaných obchodníků s celorepublikovou působností. Držitelé těchto karet získávají při platbě kartou okamžitou slevu.

Zdroj: Tisková zpráva České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ