Nový strategický partner ABN AMRO Penzijního fondu

09.02.2004 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Nový strategický partner ABN AMRO Penzijního fondu přinese stabilitu, rozvoj služeb a posílení spolupráce s obchodními partnery.

ABN AMRO Bank N. V., majoritní akcionář ABN AMRO Penzijního fondu ve čtvrtek 18. prosince 2003 podepsal smlouvu o prodeji akcií penzijního fondu společnosti Česká pojišťovna, a.s. AAPF tak bude začleněn do největší pojišťovací skupiny na našem finančním trhu. Česká pojišťovna bude mít po transakci ve správě 680 000 smluv o penzijním připojištění a stane se největším hráčem i na trhu penzijního připojištění. Nároky na dávky zůstanou klientům AAPF zachovány, stejně jako ostatní podmínky sjednané v jejich smlouvě. Zatím není jasné, jestli se AAPF sloučí s Penzijním fondem České pojišťovny (PFČP). Klienti fondu získají prostřednictvím celorepublikové sítě agentur a jednatelství pojišťovny přístup k informacím a prakticky všem službám finanční skupiny České pojišťovny. Snaha AAPF o spojení se stabilním a silným subjektem na českém trhu, který bude našim klientům dobrým partnerem, tak bude po schválení příslušných státních regulačních orgánů dovršena.

Ke změně jména dojde po valné hromadě, která se bude pravděpodobně konat v první polovině roku 2004. Stávající formuláře smluv a tiskopisů se budou používat do změny jména. Smluvní vztahy s obchodní sítí a partnery budou zachovány. Veškeré závazky plynoucí ze smluvních ujednání budou nadále řádně plněny. Penzijní fond i nový akcionář fondu mají velký zájem nadále pokračovat v úspěšné spolupráci se stávajícími obchodními partnery a dále ji rozvíjet. Podpis smlouvy přinese obchodním partnerům i klientům penzijního fondu větší stabilitu a zkvalitnění služeb.

Zdroj: ABN AMRO PF

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY