Daňový odpočet klientů Penzijního fondu České pojišťovny dosáhl 315 milionů Kč

11.02.2004 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) rozeslal v těchto dnech potvrzení o platbách příspěvků všem svým klientům, kterým vznikl nárok na daňový odpočet.

Doklad o zaplacených příspěvcích obdrželo téměř 41 tisíc klientů, kteří si sníží daňový základ v úhrnu o 315 milionů Kč.  Klienti Penzijního fondu České pojišťovny tak v průměru ušetří na daních minimálně 63 milionů Kč.

Ve srovnání s předchozím rokem vzrostla celková částka umožňující daňový odpočet o 57 milionů Kč, což představuje nárůst 22 %. Rostoucí zájem o daňové úlevy svědčí o tom, že klienti PFČP si uvědomují výnosnost soukromého spoření na penzi. Daňové úlevy totiž znamenají další výhodu tohoto produktu a po jejich započtení se penzijní připojištění stává nejvýhodnějším spořením na trhu.

Daňových úlev mohou účastníci penzijního připojištění využívat již čtvrtým rokem. PFČP zasílá daňová potvrzení automaticky všem svým klientům, kteří uložili na svůj účet za kalendářní rok více než 6 000 Kč. Fond navíc v závěru minulého roku opět nabídl svým klientům nadstandardní službu s cílem maximálního využití daňových odpočtů. Princip této služby spočívá v individuálním spočítání optimálního doplatku dle stavu účtu a co největším zjednodušení administrativního postupu.

Penzijní fond České pojišťovny je druhý největší poskytovatel penzijního připojištění v České republice. Společnost patří do finanční skupiny České pojišťovny a své služby nabízí jak individuálním klientům tak i zaměstnavatelům.

Zdroj: Tisková zpráva PFČP

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY