Pražská plynárenská si najala agenturu na vymáhání dluhů

06.03.2000 | ,
MAKRODATA A EU


Specializovaný tým na vymáhání pohledávek užívá Pražská plynárenská společnost

Specializovaný tým na vymáhání pohledávek užívá Pražská plynárenská společnost. Jen za loňský rok se vymahačům dluhů podařilo od neplatících domácností a maloodběratelů vydobýt přes 31 milionů korun. Uvedla to Zuzana Opletalová z tiskového oddělení společnosti. Celkovou sumu nesplacených pohledávek však v pátek nebyla Pražská plynárenská schopna upřesnit. Více než 3600 zákazníků uhradilo celkový dluh ve výši 24,7 milionu korun ihned. Další část dlužníků využi

la možnosti splátkového kalendáře. Plynárenská společnost jej poskytuje na základě osobní dohody s ohledem na předchozí platební morálku a finanční situaci zákazníka. Takovou cestou se podařilo Pražská plynárenská vymoci dluhy za 6,7 milionu korun.

Tým vym

ahačů je součástí referátu vymáhání pohledávek, jenž byl vytvořen loni v dubnu. Jeho úkolem je sledování problémových zákazníků a prevence před narůstáním pohledávek. Činnost dvaceti pracovníků řídí čtyři dispečeři. Práci referátu pak doplňují soukromé firmy na vymáhání dluhů. S nimi pražská plynárenská spolupracuje od loňského prosince. Již po doručení první upomínky jsou pracovníci podniku připraveni neplatiči dodávku plynu přerušit.

Zdroj: LN z 6. 3. 2000

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU